zondag 23 juni 2013

Mevrouw Pit is geen duizendpoot

Mevrouw Pit heeft een nieuwe collega. Eigenlijk een heleboel nieuwe collega's. 
Maar met de nieuwe collega deelt ze een aquariumbureau en dat maakt de collega natuurlijk wel bijzonder. Een aquariumbureau is een kantoortje met aan drie zijden glas. Een soort kijkdoos. Voor ons en voor de kinderen op de speelplaats vaak ook.
In dat aquariumbureau leert de collega alles wat Mevrouw Pit moet weten over het reilen en zeilen op haar nieuwe werkplek. En dat is heel wat.
De nieuwe collega kent er alles over en doet alles tegelijk. Toch in de ogen van Mevrouw Pit.
In de ogen van Mevrouw Pit is de nieuwe collega een duizendpoot.
Mevrouw Pit is dat bijlange nog niet. Bijlange niet.

Nu gaf de nieuwe collega een feestje: een housewarming party. En Mevrouw Pit mocht ook komen. Omdat ze samen in het aquarium zitten.
Mevrouw Pit nam een cadeautje mee. Eentje om the house goed te warmen. Of toch een koud plekje af en toe. Mevrouw Pit zou Mevrouw Pit niet zijn als ze geen Pitteke mee nam, logisch. Ze maakte speciaal voor de nieuwe collega een duizendpoot-Pitteke.
Maar hij lijkt ook wel een beetje op een octopus, vindt Mevrouw Pit. Maar dat kan natuurlijk wel met al dat aquarium-gedoe. Een duizendpoot-vis dus. Of een mille-pus. Als je niet te nauwkeurig telt. Maar goed, een octopus dus voor het aquarium. Of een duizendpoot. U mag kiezen. Als 't maar warm is.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten